Episcopia Sloboziei și Călărașilor - Protopopiatul Oltenița

01 februarie 2018 - trei luni de când Parohia Sfântul Gheorghe – Prozanic, a râmas fără doamna preoteasă Elena

Stiri pe Scurt - Administrator - 2018-02-02 23:33:10

Joi, 01 februarie 2018, s-au împlinit trei luni de când doamna preoteasă Elena ne-a părăsit, a plecat în lumea celor drepți, lăsând multă, multă tristețe și durere în urmă. Cu acest prilej, vineri 02 februarie 2018, la praznicul Întâmpinării Domnului, după Sfânta Liturghie, în Parohia Sfântul Gheorghe – Prozanic, a avut loc o slujbă de pomenire a doamnei preotese, profesor NIȚĂ Elena, la trei luni de la trecerea sa în veșnicie.
Slujba a fost oficiată cu putere de la Dumnezeu de preacucernicul părinte NIȚĂ Ștefan Cătălin, înconjurat de familie, credincioși, prieteni, profesori și elevi ai doamnei preotese.

Moartea nu înseamnă nimic! Doar că am trecut de partea cealaltă: e ca şi cum m-aş duce în camera de alături. Dar eu rămân tot eu, iar tu rămâi tot tu. Ce eram înainte unul pentru celălalt, suntem şi acum. Cheamă-mă cu numele cu care m-ai chemat întotdeauna, care ţi-e atât de familiar, vorbeşte-mi la fel de frumos cum îmi vorbeai. Nu-ţi schimba tonul vocii, nu lua un ton solemn, sau trist. Continuă să râzi de ceea ce te făcea să râzi, continuă să te bucuri de micile lucruri de care te bucurai când eram împreună! Roagă-te pentru mine, zâmbeşte-mi, nu mă uita! ... Nu sunt departe, sunt în camera de alături. Fii sigur de asta! Şterge-ţi lacrimile, şi nu mai plânge, dacă mă iubeşti: zâmbetul tău este acum pacea mea! ( SĂ NU PLÂNGI DACĂ MĂ IUBEȘTI ! - FERICITUL AUGUSTIN )

Veșnica ei pomenire din neam în neam!

 A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin-Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe”-Prozanic


Search