Episcopia Sloboziei și Călărașilor - Protopopiatul Oltenița

A patra ediție a proiectului Bursa „Preot Dumitru Constantinescu” în Parohia Prozanic

PROIECTUL Bursa „Preot Dumitru Constantinescu” - Administrator - 2017-11-22 20:01:24

 Joi 26 Octombrie 2017, în parohia Sfântul Gheorghe – Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, a avut loc decernarea burselor pentru participanții în cadrul proiectului BURSA „PREOT DUMITRU CONSTANTINESCU”, acțiune care vrea să cinstească memoria vrednicului de pomenire preot Dumitru Constantinescu, slujitor al parohiei „Sfântul Gheorghe” – Prozanic, vreme de aproape jumătate de secol, îndrumător a mai multor generații de tineri din parohie către seminariile teologice și facultățile de teologie.
 Astfel, după Sfânta Liturghie, la orele 1100, Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin, paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe”- Prozanic a săvârșit slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire preot Dumitru Constantinescu, alături de familia părintelui Constantinescu și de numeroși credincioși ai parohiei.
 După slujba parastasului, la ora 1130, a început festivitatea de premiere în cadrul ediției a IV-a, a proiectului BURSA „PREOT DUMITRU CONSTANTINESCU”. Fiul părintelui Dumitru Constantinescu, domnul profesor Dan Constantinescu a înmânat premiile fiilor duhovnicești ai Parohiei Prozanic care s-au calificat anul acesta în cadrul proiectului, și anume:
• NEAMȚU Marius Cristian – elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, din comuna Vasilați – județul Călărași.
• BUCUR Alexandru – elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, din comuna Vasilați – județul Călărași.
 A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin-Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe”-Prozanic


Search