Parohia Sfântul Gheorghe Prozanic
Site-ul oficial Parohia Prozanic - Vasilaţi, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din Protopopiatul Oltenita al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

„Simbolurile de pe ia românească” în Parohia ProzanicNoutati
28-05-2019 11:50

Duminică, 26 mai 2019, în contextul activităților desfășurate în cadrul proiectului TINEREȚE, EDUCAȚIE, LITERATURĂ, prin binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și în contextul anului 2019, „An omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)” în Patriarhia Română, în parohia Sfântul Gheorghe – Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, a avut loc, activitatea „Simbolurile de pe ia românească”.

Activitatea este destinată elevilor din ciclul primar și gimnazial, din parohie care vor să afle mai multe despre portul popular românesc – caracteristici, istorie, varietate, ornamentație. În cadrul întâlnirii de azi, tinerii prezenți şi-au consolidat câteva noţiuni legate de semnificația simbolurilor de pe ia românească.

Acest demers pentru cunoaștere și lectură, este de un real folos, marcând necesitatea şi utilitatea unor asemenea activități în viaţa bisericii, făcând deopotrivă auzită, şi sub această formă, vocea din sufletul tinerilor din biserică.

Fondator proiect TINEREȚE, EDUCAȚIE, LITERATURĂ

Doamna preoteasă – profesor Elena Niță † 01 noiembrie 2017 – Parohia Sfântul Gheorghe – Prozanic


A consemnat:

-         Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin-Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe”- Prozanic

-         Profesor Durlan Ștefana - Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” Vasilați