Parohia Prozanic a îmbrăcat haine de sărbătoare

În fiecare an, la data de 23 aprilie, când întreaga Biserica Ortodoxă Română cinsteşte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, parohia Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, care-l are ca ocrotitor s-a aflat în zi de mare sărbătoare.

Sfânta Liturghie care s-a oficiat începând cu ora 9:30, a adunat în jurul Sfântului Potir, preoţi, profesori şi cercetători de la Universitatea din București, autorități locale în frunte cu domnul Lucian Vasile, primarul comunei Vasilați și numeroși fii ai parohiei, precum şi un mare număr de credincioşi, unde împreună s-au rugat pentru pace, sănătate și mântuire.

O noutate în acest an, o constituie faptul că răspunsurile la strană au fost oferite, pe lângă cântărețul bisericii, domnul Traian Moroianu și de un nou grup format la inițiativa doamnei preotese Niță Elena, anul acesta în preajma Sărbătorilor Pascale. Grupul, care este deschis spre atragerea de tinere cu aptitudini muzicale, reunește fete de la Seminarul Teologic Ortodox de la Mănăstirea Pasărea și respectiv Brănești, coordonat fiind atât de doamna preoteasă cât și de cântărețul bisericii.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba parastasului pentru ctitori și pentru vrednicul de pomenire Preot Dumitru Constantinescu, slujitor al parohiei.

După slujba parastasului, PC Preot Paroh Niță Ștefan Cătălin împreună cu preoții slujitori, au oficiat slujba de sfințire a noii axionițe, care a împodobit biserica parohiei cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului. Axionița a fost achiziționată, la inițiativa părintelui paroh Niță Ștefan Cătălin, de către binecredincioasa Maria Ichim,fiică a parohiei.

După slujba de sfințire a axioniței, PC Preot Paroh Niță Ștefan Cătălin a acordat diploma de miluitor binecredincioasei, Maria Ichim, împreună cu o icoană înfățișând pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și un CD „Eu sunt Învierea și Viața” cu cântări specifice perioadei pascale, care va fi lansat la începutul lunii mai 2014 de către Corul „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Oltenița.

La final, PC Preot Paroh Niță Ștefan Cătălin a rostit un cuvânt de mulțumire adresat tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la organizarea și buna desfășurare a acestui eveniment prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință, ocrotitorul Parohiei Prozanic.

Toţi cei participanţi la slujba hramului au fost invitaţi la o agapă frăţească oferită din partea Parohiei.

A consemnat PC Preot Niță Stefan-Cătălin-Paroh al Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”-Prozanic
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...