23 Aprilie 2015 – Hramul Parohiei Prozanic

În fiecare an, la data de 23 aprilie, când întreaga Biserica Ortodoxă Română cinsteşte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, parohia Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, care-l are ca ocrotitor s-a aflat în zi de mare sărbătoare.

Sfânta Liturghie care s-a oficiat începând cu ora 9.30, a adunat în jurul Sfântului Potir, preoţi, profesori şi cercetători de la Universitatea din București, autorități locale în frunte cu domnul Lucian Vasile, primarul comunei Vasilați și numeroși fii ai parohiei, precum şi un mare număr de credincioşi; unde împreună s-au rugat pentru pace, sănătate și mântuire.

Răspunsurile la strană au fost oferite, pe lângă cântărețul bisericii, domnul Traian Moroianu și, de grupul format la inițiativa doamnei preotese Niță Elena, care reunește fete de la Seminarul Teologic Ortodox de la Mănăstirea Pasărea și respectiv Brănești, coordonat fiind atât de doamna preoteasă cât și de cântărețul bisericii.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba parastasului pentru ctitori și pentru vrednicul de pomenire Preot Dumitru Constantinescu, slujitor al parohiei.

După slujba parastasului, Preacucernicul. Preot Paroh Niță Ștefan Cătălin a acordat diplome de miluitor următoarelor persoane:

-domnului Vasile Lucian – primar al Comunei Vasilați, domnului Țepeș Marian – viceprimar al Comunei Vasilați și domnului Șerban Marian – secretar al Comunei Vasilați pentru aportul adus în ultimul an la înfrumusețarea cimitirului parohial;

-binecredincioaselor doamne, Maria Dârvăreanu, Ștefania Vârban și Georgeta Peiu, pentru contribuția semnificativă din ultimul an la înfrumusețarea bisericii parohiale.

La final, Preacucernicul Preot Paroh Niță Ștefan Cătălin a rostit un cuvânt de mulțumire adresat tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la organizarea și buna desfășurare a acestui eveniment prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință, ocrotitorul Parohiei Prozanic.

Toţi cei participanţi la slujba hramului au fost invitaţi la o agapă frăţească oferită din partea Parohiei.

A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin-Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe”-Prozanic
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...