23 Aprilie 2018 – Hramul Parohiei Prozanic

În fiecare an, la data de 23 aprilie, când întreaga Biserica Ortodoxă Română cinsteşte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, parohia Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, care-l are ca ocrotitor s-a aflat în zi de mare sărbătoare.

Evenimentele prilejuite de prăznuirea sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, au debutat duminică, 22 aprilie 2018, la ora 16°°, cu slujba Vecerniei, Litiei și Acatistului, oficiată de către preacucernicul preot paroh Niță Ștefan Cătălin.

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, luni, 23 aprilie 2018, s-a oficiat Sfânta Liturghie începând cu ora 9.30, care a adunat în jurul Sfântului Potir, preoţi, profesori şi cercetători de la Universitatea din București, autorități locale în frunte cu domnul Lucian Vasile, primarul comunei Vasilați și numeroși fii ai parohiei, precum şi un mare număr de credincioşi; unde împreună s-au rugat pentru pace, sănătate și mântuire.

Răspunsurile la strană au fost oferite, elevii din grupa de cateheza a parohiei coordonați de doamnele: Florea Genoveva – absolventă a Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfânta Filofteia” din comuna Brănești – județul Ilfov și Durlan Ștefana – profesor de religie la Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” Vasilați.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba parastasului pentru ctitori, pentru vrednicul de pomenire Preot Dumitru Constantinescu, slujitor al parohiei și pentru doamna preoteasă – profesor Elena Niță.

La final, preacucernicul preot paroh Niță Ștefan Cătălin a rostit un cuvânt de mulțumire adresat tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la organizarea și buna desfășurare a acestui eveniment prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință, ocrotitorul Parohiei Prozanic.

Toţi cei participanţi la slujba hramului au fost invitaţi la o agapă frăţească oferită din partea Parohiei.

A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin – Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” – Prozanic
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...