01 noiembrie 2018 – Se împlinește un an de la trecerea la Domnul a doamnei preotese Elena

În urmă cu un an, în zorii zilei de 01 noiembrie, soția mea – Doamna preoteasă a Parohiei Sfântul Gheorghe – Prozanic, profesor NIȚĂ Elena a luat drumul veșniciei.

Slujba de înmormântare a doamnei preotese avut loc în data de 04 noiembrie 2017, la Biserica Parohiei Sfântul Gheorghe – Prozanic.

După oficierea slujbei, trupul doamnei preotese a fost transportat și așezat în locul de veci, aflat la intrarea în cimitirul Parohiei Sfântul Gheorghe – Prozanic.

Soția mea – Doamna Preoteasă Elena s-a născut la 15 ianuarie 1979, în Iași. În anul 2006 obține licența în filologie ca urmare a absolvirii cursurilor Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, având dublă specializare: Limba și Literatura Română – Limba și Literatura Engleză.

În anul 2009, devine traducător și interpret limba engleză, autorizat de Ministerul Justiției prin ordinul numărul 23371.

În perioada 2012 – 2013, a urmat cursurile postuniversitare ale Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București.

Ca traducător, Doamna Preoteasă Elena, a efectuat în perioada 2011 – 2017 prin colaborare cu Birouri Notariale din Iași și București, traduceri din / în română, engleză din următoarele domenii:

- Juridic: Adeverinţe, Certificate, Contracte, Caziere, Citaţii, Hotărâri judecătoreşti.

- Educație: Diplome de studiu, Planuri de studiu, Certificate, Foi matricole; Traduceri.

          Soția mea – Doamna Preoteasă Elena, a fost un model în educație, slujind cu mult devotament și dăruire cu puțini o fac azi nobila meserie de dascăl:

-         în perioada 2013 – 2014, a fost profesor de limba engleză, la Școala Gimnazială Federico Garcia Lorca din București cât și profesor de limba română la Liceul Teoretic Bilingv Decebal din București,

-         în perioada 2015 – 2016, a fost profesor de limba română la Colegiul Național Octav Onicescu din București,

-         în perioada 2016 – 2017, a fost profesor de limba engleză, la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu din Vasilați – județul Călărași.

           Soția mea – Doamna Preoteasă Elena, în scurta carieră didactică a fost apreciată de colegi, elevi și de inspectorii școlari de specialitate, din București și județele Ilfov și Călărași, fiind caracterizată drept „un om deosebit” și „o profesoară bine pregătită, un bun pedagog”.

           Profesoară de limba română, precum şi profesoară de limba engleză, soția mea – Doamna Preoteasă Elena, cu talent şi multă dăruire, s-a îngrijit ca elevii ei să cultive dragostea pentru credinţa ortodoxă, limba română şi cultura românească, precum şi respectul faţă de valorile literaturii universale.

           Noi plecăm din această viață doar cu faptele noastre. Și dacă eu și Doamna Preoteasă, nu am avut copii, a rânduit Dumnezeu să ne ocupăm de copiii parohiei. Doamna Preoteasă Elena, având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost coordonatorul la nivel de parohie a următoarelor proiecte :

-         Tinerețe – Educație – Literatură cu activitățile: meditații gratuite la limba română și limba engleză – Smart English, participări la expoziții și mese rotunde având ca tematică scriitori și poeți români, vizite la muzee și case memoriale, lecturi literare, concursuri pe teme literare, proiecție de filme, etc.

-         Magia Poveștilor la Moșia Bunicilor în parteneriat cu Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” Vasilați și centrul rezidenţial asistat pentru persoanele vârsnice şi cu dizabilităţi, “Moşia Bunicilorcu activitățile: momente de lectură a poveştilor copilăriei / poveşti duhovniceşti pentru petrecerea unui timp cu folos; piese de teatru, scurte scenete şi monologuri cu ocazii diverse (Ziua mamei, Sărbătoarea Învierii, Crăciun, schimbarea anotimpurilor, etc.); recitaluri de poezii.

-         Dăruiește-ți Sănătate în parteneriat cu Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” Vasilați, Cabinetul Medical Individual de Medicină de Familie și Cabinetul stomatologic Vasilați și Primăria Comunei Vasilați cu activitățile: vizionări de filme cu subiect medical, educațional și religios, urmat de discuții și comentarii libere; concursuri creativ - informative destinate elevilor și recompensate prin oferirea unor materiale în folosul educației și sănătății (planșe, desene, proiecte tematice, materiale PowerPoint); discuții libere pe teme precum : Alege viaţa! Spune NU alcoolului/ tutunului/ drogurilor/ fast-food-urilor; Ne protejăm viaţa mâncând corect! Zahărul/sarea/grăsimile/aditivii alimentari din alimente; Postul și sănătatea, etc.

Soția mea – Doamna Preoteasă Elena, a purtat o grijă deosebită și pentru problemele social – filantropice ale parohiei, la inițiativa doamnei preotese și cu sprijinul doamnelor din comitetul parohial și a tinerilor s-au desfășurat în perioada 2014 – 2017 un număr de 23 de acțiuni cu caracter social – filantropic. Beneficiarii acestor acțiuni au primit: haine, alimente, medicamente, produse de igienă, jucării, sume de bani, rechizite școlare, cărți de rugăciuni

           Doamna Preoteasă Elena a înființat în timpul vieții sale un cor al copiilor, care dorea să devină corul bisericii, ca ajutor de nădejde al meu la Sfânta Liturghie în duminici și sărbători.

           Toate proiectele de la nivelul parohiei noastre începute de Doamna Preoteasă, merg azi mai departe prin Fundația care îi poartă numele Fundația Preoteasa Elena a Parohiei Sfântul Gheorghe – Prozanic, din comuna Vasilați, județul Călărași“ care funcţioneazã în cadrul Bisericii Ortodoxe Române – Episcopia Sloboziei și Călărașilor, cu binecuvântarea Preasfin­țitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, având ca patroni spirituali pe Sfinții Împărați Constantin și Elena şi pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași.

Misiunea fundaţiei este să dezvolte sistemul de caritate, în spirit creştin umanitar, în comunitatea Parohiei Sfântul Gheorghe – Prozanic, din comuna Vasilați, județul Călărași în special, dar şi din comuna Vasilați și alte localități ale județului Călărași. Scopul fundaţiei este de a oferi servicii comunitar – sociale, medicale, culturale şi educaţionale, în spirit creştin, contribuind la rezolvarea problemelor comunităţii.

           Susținând Fundația Preoteasa“, vom arăta iubire necondiționată asemenea Mântuitorului Iisus Hristos, care ne învață să iubim şi să ajutăm oamenii, fără să aşteptăm să fim lăudaţi, fără să aşteptăm să ni se înalţe imne de mulţumire, fără să aşteptăm să fim răsplătiţi cu iubire de cei cărora le-am dăruit din preaplinul inimilor noastre. Dacă ne vor oferi iubirea lor înseamnă că sunt oameni cu caracter frumos, dacă nu o fac, să nu îi judecăm pentru acest lucru.

           Puţini sunt oamenii care dăruiesc iubire fără zgârcenie, spontan, fără nici un interes şi o oferă semenilor lor doar pentru că nu mai pot trăi decât dăruind iubire, doar fiindcă sunt oameni ce nutresc permanent sentimente de compasiune, doar fiindcă sunt oameni care trăiesc numai pentru

a-L sluji pe Dumnezeu şi pe aproapele, doar fiindcă sunt oameni care trăiesc orice clipă a vieţii lor cu bucurie şi se lasă permanent în Voia Domnului, sunt oameni care se sacrifică pentru cei din jurul lor, care pot ajunge să dăruiască dacă e nevoie şi viaţa lor altora.

           Soția mea – Doamna Preoteasă Elena, a fost unul din acei puțini oameni care a dăruit iubire necondiționat, fără zgârcenie, l-a iubit pe Dumnezeu, a iubit foarte mult copiii și v-a iubit pe dumneavoastră !


Mă rog Bunului Dumnezeu să o odihnească pe soția mea – Doamna Preoteasă Elena,

în pacea şi lumina Împărăţiei cerurilor!  Veșnica ei pomenire din neam în neam!



           A consemnat cu putere de la Dumnezeu, Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin – Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” – Prozanic



0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...