Premierea tinerilor participanți la Concursul „Hristos: sufletul satului meu”, în Parohia Prozanic

Luni, 29 aprilie 2019, în parohia Sfântul Gheorghe – Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, a avut loc prin, premierea tinerilor participanți la Concursul „Hristos: sufletul satului meu”.

Acest concurs a fost dedicat „Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anului comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română şi s-a desfăşurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Înainte de faza pe eparhie, Proiectul cultural-catehetic „Biserica, Școala și Familia, spații de păstrare a valorilor moral – creștine în Parohia Prozanic” în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu” a beneficiat de o evaluare la nivelul protoieriei, iar parohia Prozanic a ocupat locul III.

La nivel de parohie toţi participanţii au fost premiaţi de către preotul paroh, Niță Ștefan Cătălin şi de doamna profesor de religie Durlan Ștefana de la Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” Vasilați, pentru munca lor și dragostea pentru tradiţiile specifice satului românesc, cu premii în valoare de 350 lei și diplome, felicitându-i din fața Sfântului Altar, după Sfânta Liturghie, în fața tuturor credincioșilor din biserică.

Activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect au avut scopul principal de a cultiva dragostea față de tradiţiile satului și de Biserică și de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și afirmării propriei identități religioase, să evidențieze importanța tradiției portului popular, precum și unicitatea satului natal.

În cuvântul său, părintele paroh i-a îndemnat pe copii să participe la concursurile naţionale organizate de Patriarhia Română subliniind că aceste concursuri au ca scop întărirea credinţei.


A consemnat:

-         Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin-Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe”- Prozanic


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...