LANSARE DE CARTE ÎN PAROHIA PROZANIC

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei si Călărașilor  și în contextul anului 2019 "An omagial al satului Românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)" în Patriarhia Română, Sâmbătă   26 octombrie , după Sfânta Liturghie, în biserica parohială Sfântul Gheorghe Prozanic, a avut loc un eveniment cultural desosebit. Autorități locale, credincioși și nu numai au asistat la festivitatea de lansare a cărții:

 

"Părintele Dumitru Constantinescu al Parohiei Prozanic- Exemplu de jertfelnicie, de lucrare misionară si de îndelungă răbdare în fața încercărilor, provocărilor și suferințelor ".

 

scrisă de Preot Niță Ștefan Cătălin – paroh al parohiei Sfântul Gheorghe Prozanic și Profesor Constantinescu Dan Nicolae – fiul părintelui Dumitru Constantinescu.

 

Vrednicul de pomenire părintele Dumitru Constantinescu a slujit parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Prozanic, vreme de aproape jumătate de secol.

Îndrumând mai multe generații de tineri din parohie către seminariile teologice și facultățile de teologie, părintele Dumitru Constantinescu a păstorit, în vreme de oprelişti comuniste, totdeauna într-un context misionar care a cerut multă veghe şi jertfelnicie, multă înţelepciune şi luptă duhovnicească. De aceea, experienţa rugăciunii i-a fost izvor de putere spirituală, de curaj şi înţelepciune, de bunătate şi iertare, de dialog şi cooperare, atât în vreme de necaz şi suferinţă, cât şi în timp de noi speranţe şi multiple împliniri.

După revoluția din decembrie 1989, ajuns la vârsta venerabilă de pensionare, părintele Dumitru Constantinescu a continuat să arate o dinamică viguroasă în receptarea şi promovarea noilor şanse pastorale şi misionare ale Bisericii în societatea românească postdecembristă. În acelaşi timp, era conştient că totdeauna mai sunt unele probleme de rezolvat potrivit cu nevoile concrete ale Bisericii.

În Patriarhia Română, anul 2019 este închinat preoților gospodari, motiv pentru care Noi, Parohia Prozanic, considerăm că este de datoria noastră să tipărim această lucrare pentru a cinsti memoria înaintaşului nostru, acest vrednic slujitor al altarului, care ne-a oferit o mărturie puternică de dreaptă mărturisire, iubire de Dumnezeu, Biserică, neam şi ţară.

 

În cadrul festivități de lansare a avut loc și un program de cântece și poezii dedicate satului românesc și preoților gospodari susținut de elevii din grupa de cateheza a parohiei Prozanic.

Moderatorul festivități de lansare a fost elevul Bucur Alexandru Valentin. 

 

A consemnat:

-          Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin-Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe”- Prozanic

-    Profesor Constantinescu Dan Nicolae – fost director al Școlii Gimnaziale “Constantin Brâncoveanu” Vasilați

-          Profesor Durlan Ștefana - Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” Vasilați

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...