Campania „Cine pe cel în nevoi îl ajută, pe Dumnezeu împrumută” în Parohia Sfântul Gheorghe Prozanic pentru familia care a rămas fără casă

În noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2021, a avut loc un eveniment nefericit, o familie din parohia noastră a pierdut într-un incendiu devastator agoniseala de-o viață.
 
În acest sens, Parohia Prozanic și Fundația „Preoteasa Elena”, la inițiativa preotului paroh, având sprijinul și ajutorul, consiliului parohial, comitetului parohial, a Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” Vasilați, și nu în ultimul rând a tuturor proprietarilor de magazine de pe raza parohiei dar și a localității Vasilați, organizează în perioada 13 noiembrie – 21 noiembrie 2021, campania de strângere de fonduri „Cine pe cel în nevoi îl ajută, pe Dumnezeu împrumută”, care să vină în sprijinul construcției unei noi case pentru familia greu încercată în urma incendiului din noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2021.

Cei care doresc „să pună o cărămidă” la construcția casei o pot face prin donații în cutiile special amenajate la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Prozanic, la fiecare magazin de pe raza parohiei, a localității Vasilați și în cele trei locații ale Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” Vasilați. De asemenea, se pot face donații și în contul Fundației „Preoteasa Elena” a Parohiei Sfântul Gheorghe Prozanic cu mențiunea pentru campania „Cine pe cel în nevoi îl ajută, pe Dumnezeu împrumută”.

 Cont IBAN: RO42INGB0000999908295886 (RON)   deschis la la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti

Când oferim ceva, să fie din toată inima și cu discreție. Este și un principiu: cine are puțin, să dea puțin, cine are mult, poate oferi mult. Toți oamenii, fără deosebire, suntem trimiși în lume cu un dar oarecare.

Văduva care a lăsat în templul din Ierusalim singurii ei doi bănuți era săracă în ce privește banii, dar nu era săracă în ce privește jertfa și frica de Dumnezeu. Dimpotrivă. Iar pentru că a folosit bine aceste daruri, bănuțul ei sărac, a fost lăudată de Domnul Însuși: „Adevărat vă spun că aceasta văduvă săracă a aruncat în cutia darurilor mai mult decât toți ceilalți” (Marcu 12, 43).
Având încredințarea că veți arăta dărnicie creștină și veți răspunde cu dragoste chemării noastre, acum la începutul Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, în această lucrare sfântă de binefacere și ajutorare, vă mulțumim anticipat pentru generozitatea arătată, amintindu-vă cuvintele Domnului Iisus Hristos: ,,Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” (Matei 5, 7).
 

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să-și reverse binecuvântarea Sa peste noi toți, dăruindu-ne sănătate și mântuire, ocrotindu-ne de tot răul și întărindu-ne în tot lucrul bun.

 A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin
Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic
 
 
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...