15.132 lei sprijin financiar acordat de Parohia Prozanic familiei Dinu prin campania „Cine pe cel în nevoi îl ajută, pe Dumnezeu împrumută”

„Să faci fapte bune, în toate zilele vieţii tale […]. De la nici un sărac să nu-ţi întorci faţa ta, şi atunci nici de la tine nu se va întoarce faţa lui Dumnezeu” (Tobie 4, 5 şi 7).

 

În noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2021, a avut loc un eveniment nefericit, familia Dinu Ion și Mihaela din parohia noastră a pierdut într-un incendiu devastator agoniseala de-o viață.

În acest sens, Parohia Prozanic și Fundația „Preoteasa Elena”, la inițiativa preotului paroh, având sprijinul și ajutorul, consiliului parohial, comitetului parohial, a Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” Vasilați, și nu în ultimul rând a tuturor proprietarilor de magazine de pe raza parohiei dar și a localității Vasilați, a organizat în perioada 13 noiembrie – 21 noiembrie 2021, campania de strângere de fonduri „Cine pe cel în nevoi îl ajută, pe Dumnezeu împrumută”, care să vină în sprijinul construcției unei noi case pentru familia greu încercată în urma incendiului din noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2021.

Cu această ocazie, în campania de strângere de fonduri „Cine pe cel în nevoi îl ajută, pe Dumnezeu împrumută”,  s-a strâns suma totală de 15.132 lei, sumă ce a fost atent distribuită, familiei Dinu Ion și Mihaela din parohia noastră, care se află într-o situaţie deosebită şi cărora ajutorul nostru le este imperios necesar.

Când facem milostenie, să ne gândim la pilda pe care ne-a dat-o femeia văduvă, despre care ne vorbeşte Sfântul Evanghelist Marcu. Aceasta a pus doar doi bănuţi în cutia darurilor, din care, în vechime, se făceau opere de caritate. Nu era o sumă deloc mare şi, cu toate acestea, Mântuitorul a spus celor de lângă El că acea văduvă săracă a pus în cutia milei mai mult decât toţi ceilalţi. De ce? „Pentru că toţi au aruncat din prisosul lor, pe când ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, toată avuţia sa“ (Marcu 12, 44). Aşadar, puţinul fiecăruia, oferit cu inimă bună, din tot sufletul şi cu toată dragostea, poate însemna foarte mult înaintea lui Dumnezeu şi, tocmai de aceea, devine mântuitor.

A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...