Atelierul de creație „Rugaciunea – mijloc de comunicare cu Dumnezeu” în cadrul Concursului Național Catehetic 2022 „Rugăciunea în viața mea” în parohia Prozanic

Anul 2022 a fost proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț. Între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, organizează Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, desfăşurat în eparhia noastră cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Concursul își propune să cultive relaţia de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, accentuând rolul şi necesitatea acesteia în viaţa Bisericii şi a credincioşilor.

În acest sens în perioada 28 februarie – 04 martie 2022, parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, Episcopia Sloboziei și Călărașilor în colaborare cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Vasilați a organizat în cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, activitatea: Atelier de creație: Rugaciunea - mijloc de comunicare cu Dumnezeu din secțiunea Activități ale grupului catehetic a proiectului coordonat de părintele Niță Ștefan Cătălin.

În cadrul acestui atelier creativ și interactiv, copiii au purtat discuții libere cu părintele Niță Ștefan Cătălin și cu doamna Durlan Ștefana, profesor de religie. Împreună am ajuns la concluzia că pentru orice creştin, rugăciunea înseamnă convorbire, comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii. Ne rugăm pentru noi, pentru familia noastră, pentru prietenii noştri, chiar şi pentru duşmanii noştri, cerând de la Dumnezeu anumite binefaceri sau mulţumind pentru cele primite.

Apoi copiii au realizat planșe în care au exemplificat:

Lucrările realizate în urma acestui atelier de creație, vor face obiectul Expoziției Rugaciunea - cheia care deschide cerul si uneste inimi, al cărui vernisaj va avea loc la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Vasilați, luni 07 martie 2022 (în prima zi din Postul Sfintelor Paști), la ora 10.00.

A consemnat:

Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...