Expoziția „Rugaciunea – cheia care deschide cerul si unește inimi” în cadrul Concursului Național Catehetic 2022 „Rugăciunea în viața mea” în parohia Prozanic

Anul 2022 a fost proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț. Între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, organizează Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, desfăşurat în eparhia noastră cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Concursul își propune să cultive relaţia de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, accentuând rolul şi necesitatea acesteia în viaţa Bisericii şi a credincioşilor.

În acest sens în perioada 07 – 31 martie 2022, parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, Episcopia Sloboziei și Călărașilor în colaborare cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Vasilați organizează în cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, activitatea: Expoziția: Rugaciunea - cheia care deschide cerul si unește inimi din secțiunea Activități ale grupului catehetic a proiectului coordonat de părintele Niță Ștefan Cătălin.

În cadrul expoziției, al cărui vernisaj a avut loc la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Vasilați, luni 07 martie 2022 (în prima zi din Postul Sfintelor Paști), la ora 10.00, sunt prezentate lucrări ale copiilor realizate în cadrul Atelierului de creație: Rugaciunea - mijloc de comunicare cu Dumnezeu, desfășurat în perioada 28 februarie – 04 martie 2022.

Din punct de vedere al conținutului și tematicii, expoziția se axează pe:

 

Expoziția Rugaciunea - cheia care deschide cerul si unește inimi, va putea fi vizitată, până la data de 31 martie 2022, la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Vasilați.

A consemnat:

Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...