Concursul Naţional Catehetic Rugăciunea în viața mea în Parohia Prozanic

Anul 2022 a fost proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț. Între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, organizează Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, desfăşurat în eparhia noastră cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Concursul își propune să cultive relaţia de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, accentuând rolul şi necesitatea acesteia în viaţa Bisericii şi a credincioşilor. În acest sens, parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, Episcopia Sloboziei și Călărașilor a participat cu proiectul Rugăciunea în viața mea”.

Dintre activități desfășurate în cadrul proiectului menționăm: șase cateheze despre rugăciune, activitatea Colțul de rugăciune, expoziție de texte ale unor rugăciuni, Cerc de literatură, conferință duhovnicească, precum și promovarea în mediul online a activităților desfășurate.

Ca și rezultate, se nădăjduiește aplicarea de către tineri, în viața lor, a învățăturilor dobândite din experiențele și catehezele acestui proiect, ce au avut ca scop principal crearea comuniunii între tineri.

De asemenea, trebuie menționat faptul că activitățile au fost publicate pe site-ul web al parohiei, al protopopiatului, pe rețelele de socializare, precum și în periodicul lunar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Bărăganul Ortodox.

În urma evaluării efectuate, proiectul parohiei noastre a obținut premiul I pe protopopiat și premiul III pe eparhie. Mulțumim copiilor, tinerilor și tuturor celor implicați în proiect ! Vă invităm să ne fiți alături la viitoarele proiecte organizate prin Parohia Prozanic și Fundația Preoteasa Elena.

Să nu uitați că:

Rugăciunea este maica tuturor faptelor bune pentru că dragostea lui Dumnezeu nu vine în sufletul nostru fără rugăciune !

A consemnat:

Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...