Acordarea premiului Învățător „Gheorghe Boerescu” în Parohia Prozanic

Duminică, 12 Iunie 2022, parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, a decernat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, premiul Învățător „Gheorghe Boerescu”.

Prin desfășurarea la nivelul parohiei noastre a programului premiul Învățător „Gheorghe Boerescu” dorim să cinstim memoria ctitorului parohiei noastre învățătorul Gheorghe Boerescu, care și-a dedicat întreaga sa viață și activitate școlii.

            Astfel, prezent la festivitatea de premiere la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”  Vasilați,  Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin, paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic, a arătat că la moment de bilanţ se cuvine să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite în acest an şcolar şi i-a îndemnat pe elevi ca odihna din timpul vacanței să fie una constructivă, împletită cu lectura și cu rugăciunea.

Apoi a urmat festivitatea de premiere, în cadrul căreia a fost acordat premiul Învățător „Gheorghe Boerescu” celui mai bun elev al parohiei Prozanic, anul acesta fiind vorba de eleva David Alexandra Maria din clasa a VI-a B cu media 9,82.

Alături de diploma Învățător „Gheorghe Boerescu”, eleva David Alexandra Maria a primit o sumă de bani, cărți și reviste cu caracter educativ religios oferite din partea parohiei.

În final, părintele paroh le-a adresat cuvânt de mulțumire dascălilor pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă și în acest an școlar iar elevilor cuvânt de prețuire pentru cum au înţeles să își îndeplinească datoria: Valorificarea darurilor primite de la Dumnezeu este un îndemn pe care Însuşi Mântuitorul îl adresează în „Pilda talanţilor”(Matei 25.14-30).  Aceste gânduri împreună cu premiile primite să vă clădească şi să vă susţină în a fi bucurie părinţilor voştri, mândrie şcolii, Bisericii şi ţării în care trăiţi!, a spus părintele Niță Stefan Cătălin, paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic.

A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

 
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...