Sărbătoarea Sfantului Marelui Mucenic Gheorghe – Hramul Parohiei Prozanic

În fiecare an, la data de 23 aprilie, întreaga Biserica Ortodoxă Română cinsteşte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, care este și ocrotitorul parohiei Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa.

Parohia Prozanic, a adus cinstire Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, prin oficierea Sfintei Liturghii de către preacucernicul părinte paroh Niță Ștefan Cătălin, care a adunat în jurul Sfântului Potir, profesori şi cercetători de la:

interpreți ai cântecului popular Elena Baltoș și Ion Ioniță, autorități locale în frunte cu domnul Lucian Vasile, primarul comunei Vasilați și numeroși fii ai parohiei, precum şi un mare număr de credincioşi; unde împreună s-au rugat pentru pace, sănătate și mântuire.

Răspunsurile la strană au fost oferite de copii și tineri din grupa de cateheza a parohiei coordonați de doamna Durlan Ștefana – profesor disciplina religie, de la școala gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Vasilați.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba parastasului pentru ctitori, pentru vrednicii de pomenire preoți Dumitru Constantinescu și Adrian Manea, slujitori ai parohiei precum și pentru doamna preoteasă, profesor Elena Niță.

La final, preacucernicul preot paroh Niță Ștefan Cătălin a rostit un cuvânt de învățătură și a adresat mulțumiri tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la organizarea  și buna desfășurare a acestui eveniment prilejuit de cinstirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, ocrotitorul Parohiei Prozanic.

A urmat apoi un mic program cultural – artistic susținut de:

Toţi cei participanţi la slujba hramului au fost invitaţi la o agapă frăţească oferită din partea parohiei.

A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...