Concursul Naţional Catehetic Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului în Parohia Prozanic

Anul 2023 a fost proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți). Între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, organizează Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, desfăşurat în eparhia noastră cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Concursul și-a propus să valorifice şi să pună în practică conţinutul de credinţă al Bisericii Ortodoxe cu privire la relaţia de iubire şi comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele său, să promoveze relaţia/legătura de iubire, cunoaștere, apropiere și slujire dintre oameni, cu precădere relaţia tinerilor în raport cu vârstnicii, promovând dialogul între generații, colaborarea şi fapta izvorâtă din iubire şi credinţă.

În acest sens, parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, Episcopia Sloboziei și Călărașilor a participat cu proiectul „Magia poveștilor la Moșia bunicilor”.

Dintre activitățile desfășurate în cadrul proiectului menționăm:

Ca și rezultate, se nădăjduiește evidențierea necesității comuniunii între generații, un semn de respect, de dragoste, de preţuire pentru aceşti oameni ajunşi la bătrâneţe, care au ştiut să păstreze atât de bine credința, tradiţiile și obiceiurile, pentru ca apoi să împărtăşească din frumuseţea lor şi generaţiilor care vin.

De asemenea, trebuie menționat faptul că activitățile au fost publicate pe site-ul web al parohiei, al protopopiatului, pe rețelele de socializare, în ziarul Lumina, precum și în periodicul lunar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Bărăganul Ortodox.

În urma evaluării efectuate, proiectul parohiei noastre a obținut premiul I pe protopopiat și premiul II pe eparhie. Mulțumim copiilor, tinerilor și tuturor celor implicați în proiect ! Vă invităm să ne fiți alături la viitoarele proiecte organizate prin Parohia Prozanic și Fundația Preoteasa Elena.

A consemnat:

Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...