Voluntar pentru cei bolnavi – un job al sufletului

În contextul anului 2024, proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor, marți 27 februarie 2024, parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa și Fundația Preoteasa Elena a Parohiei Sfântul Gheorghe Prozanic, a organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din comuna Vasilați, județul Călărași, activitatea „Voluntar pentru cei bolnavi – un job al sufletului”.

Activitatea a fost organizată în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la secțiunea Activități ale grupului catehetic, a proiectului coordonat de părintele Niță Ștefan Cătălin.

Întâlnirea, „Voluntar pentru cei bolnavi – un job al sufletului”, a avut ca invitat pe schimonahia Nectaria (Calotescu Ana Cristina), de la Mănăstirea Colilia din Arhiepiscopia Tomisului, elevă în anul III la Școala Postliceală „Carol Davila”, specializarea Asistent Medical Generalist, și care desfășoară o bogată activitate de voluntariat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” din București, Secția Chirurgie Generală și Urologie.

În calitate de moderatori ai întâlnirii, părintele Niță Ștefan Cătălin, inițiator și coordonator al evenimentului și doamna profesor Stoica Iulia, director al Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din comuna Vasilați, județul Călărași, au transmis un mesaj de bun venit Maicii Nectaria și celorlalți invitați prezenți: părintelui profesor Spiroiu Mișu Oprică – inspector școlar pentru religie ortodoxă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, profesorilor de religie preoți și laici din cadrul cercului metodic Oltenița.

Maica Nectaria, a deschis activitatea, provocându-i pe copii să dea o definiție voluntariatului. Astfel, s-a legat un dialog între interlocutor și auditoriu, bazat pe experiențe, sentimente, impresii, povești, trăite din postura de voluntar pentru cei cu probleme de sănătate al Maicii Nectaria.

Toți copiii prezenți au primit daruri din partea parohiei Prozanic, constând dintr-un set format din: rucsac, penar, carioci și creioane.

A consemnat:

Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...