Concursul Naţional Catehetic Hristos – Cuvântul care vindecă în Parohia Prozanic

Anul 2024 a fost proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți. Între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, organizează Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, desfăşurat în eparhia noastră cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

În contextul unei societăţi marcate de individualism și secularizare, Biserica acordă o atenţie deosebită pastorației bolnavilor, prin intensificarea activităţii sale social-filantropice, prin implicarea activă a familiei şi a societății în sprijinul persoanelor bolnave, aflate în suferinţă, precum și o dinamizare a activităților social-filantropice și culturale dedicate acestei categorii de credincioși.

În acest sens, parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, Episcopia Sloboziei și Călărașilor a participat cu proiectul „Hristos – Cuvântul care vindecă”.

Dintre activitățile desfășurate în cadrul proiectului menționăm:

            Activităţile desfășurate în cadrul proiectului au avut rolul:

De asemenea, trebuie menționat faptul că activitățile au fost publicate pe site-ul web al parohiei, al protopopiatului, al Agenției de știri Basilica a Patriarhiei Române, pe rețelele de socializare, în ziarul Lumina, precum și în periodicul lunar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Bărăganul Ortodox.

În urma evaluării efectuate, proiectul parohiei noastre a obținut premiul I pe protopopiat și premiul III pe eparhie. Mulțumim copiilor, tinerilor și tuturor celor implicați în proiect ! Vă invităm să ne fiți alături la viitoarele proiecte organizate prin Parohia Prozanic și Fundația Preoteasa Elena.

A consemnat:

Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...